zondag 12 februari 2017

Environment landschap speedpaint

Een paar vlakken en toch al een "landschap"

Abstracties roepen al snel een 3D-werkelijkheid op. 

Abstracties roepen al snel een 3D-werkelijkheid op. De kijker wil begrijpen wat hij/zij ziet en trekt conclusies. Bijvoorbeeld: "Dit is een landschap". 

Mart van der Hoek, een leerling van De tekenacademie, had een speedpaint gemaakt. In het bovenste plaatje zie je daarvan alleen de grotere vlakken. Ze suggereren een landschap. 




Je kunt dat proces een handje helpen en de kijker beeldelementjes te geven waardoor hij/zij zich kan verplaatsen in de voorstelling. Dat zie je aan het tweede plaatje.

environment painten, landschap painten, speedpaint, Ipad-Pro, leren speedpainten, schetsen landschap, schetsen environment, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, digitaal tekenen, digitaal schilderen
Environment speedpaint van Mart van der Hoek;
Leerling aan De tekenacademie 2016/17
Het elementen-groepje op de rots en het kleine stipje onder aan de rots zijn kleine non figuratieve beeldelementen. Hierdoor kan de toeschouwer zich identificeren met deze scene. Daardoor is de environment toegankelijk geworden. De kijker kan zich verbeelden wat het is. 


Tip: Maak eens wat opzetjes in bijvoorbeeld Photoshop en paint wat vlakken aan elkaar en over elkaar. Laat vlakken ook overlappen en houd het open. Maak geen dingen af. Zet er wat kleine beeldelementen in. Laat t even rusten en kijk later wat je er in "ziet". 

Dit alles deed me ook denken aan een paar "vegen" die ik zelf niet lang geleden maakte. 

Schets van Ariane Berends-Brouwer, environment painten, landschap painten, speedpaint, Ipad-Pro, leren speedpainten, schetsen landschap, schetsen environment, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, digitaal tekenen, digitaal schilderen
Environment schets in Photoshoop; Ariane Berends-Brouwer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: